Stefan Hallenius startar två nya gratistidningar

posted in: Aktuellt

Stefan Hallenius förlag HKM Publishing introducerar under 2015 två nya gratistidningar till konceptet Utmärkt.
Magasinet Utmärkt kommer i dag redan ut i Örebro sedan fem år tillbaka och i Gävle sedan 2014. De nya editionerna kommer ut i Dalarna från och med januari och i Västerås från februari.
– De nya tidningarna distribueras på hotell och konferensanläggningar. Magasinen är lokalförankrade – vi skriver om utmärkande drag för respektive ort, om intressanta personligheter, restaurangtips och så vidare. De stora vinnarna är självklart kommunerna och de som jobbar med affärer, event och turism på orterna. Det är en ganska påkostad produkt som ska attrahera de kräsna läsare vi har, säger Stefan Hallenius, VD på HKM Publishing, till Mediatrender.
Varje edition kommer ut med tre nummer per år. Printupplagan för de två nya tidningarna är 5 000 exemplar vardera. Sedan tillkommer den digitala upplagan.
– Vi har ett register med 150 000 anslutna som vi kommer skicka till. Riktlinjen är att 15 procent öppnar den digitalt, vilket innebär 22 500 extra läsare där. Grovt räknar vi med upp till 50 000 läsare på de här produkterna. Med de här fyra städerna börjar vi få crossbokningar för annonser.
Tidningarna innehåller 25 procent annonser och trycks i Estland.

Julia Lundin
tel 073 749 29 65
julia.lundin@mediatrender.se