Skip to content

Mediasäljare / account manager
Stockholm, Göteborg, Örebro, Falun/Borlänge, Linköping

Det går bra för HKM Media Group. Såväl våra riksvarumärken Nöjesguiden, Kingsize och Bästa Drycker som våra lokala produkter (till exempel Djungeltrumman, Marknad Örebro/Dalarna/Östergötland och Örebro läns tidning) ökar i antal läsare. Utöver det fortsätter vi inom vårt dotterbolag Nöjesguiden Media att arrangera attraktiva event som Hotell Nöjesguiden, Kingsizegalan och Djungeltrumman Sessions samt driva ett antal sajter. För att vi ska kunna möta både efterfrågan och expansionsplaner söker vi nu mediasäljare till flertalet av våra kontor. 

Om rollen
Som mediasäljare/account manager inom HKM Media Group-koncernen är ditt främsta fokus de titlar och projekt som hanteras på det kontor du utgår ifrån, men du har så klart möjlighet att sälja på hela koncernens utbud. 

Dina två viktigaste verktyg är telefonen och Upsales, vårt CRM-system. Telefonen för att skapa kontakter och boka möten – Upsales för att dokumentera och följa upp, skicka offerter, och bekräfta affärer.

Vi utgår ifrån kontoret som arbetsplats, men är inte främmande för en hybridmodell när det funkar för båda parter. Lönemodellen är grundlön plus resultatbaserad provision. Oavsett kontor arbetar vi mot diskriminering och för ett trevligt arbetsklimat och det gör så klart du också. Längre ned i annonsen ser du specifik info om varje arbetsort. 

Meriterande
– Erfarenhet av B2B-försäljning i mediebranschen, eller annan likvärdig erfarenhet. Du har i idealfallet sålt både print och digitalt inventory tidigare.
– Du förstår målgrupperna för våra produkter, och för bonuspoäng: du är en del av åtminstone någon av målgrupperna.
– Du har tempo och driv, vill nå resultat och tar ansvar för din prestation.
– Du älskar att göra affärer 

Omfattning, alla orter: Heltid, tillsvidare med sex månaders provanställning.

Stockholm, Göteborg

Fokus på varumärkena inom Nöjesguiden Media, både print, digitalt och event. En dag kan du sälja in en helårsbokning i Kingsizes tryckta magasin, en annan dag ett kundevent åt Bästa Drycker och en tredje dag en IP-styrd takeover på ng.se. Ansökan med cv och presentation skickas till vd Stefan Hallenius, sh@hkm.se.

Örebro, HKM Publishing

I Örebro gör vi färre event och sajter men desto fler utgivningar. Örebro läns tidning, Marknad Örebro/Dalarna och Nollnitton är våra starkaste varumärken. För den här rollen är ett brett lokalt nätverk och koll på vad som händer i stadens nöjes- och affärsliv en nyckel till framgång. Ansökan med cv och presentation skickas till vd Stefan Hallenius, sh@hkm.se.


Falun/Borlänge, HKM Publishing

I Dalarna ger vi ut tidningarna Marknad Dalarna, Utmärkt Dalarna och Marknad Dalarnas Sommarguide. Som vår representant i Dalarna är du ansiktet utåt för HKM Publishing och ansvarig för att våra tidningar gör goda resultat och når bred kännedom. I den här rollen behöver du ett brett lokalt nätverk och koll på vad som händer i regionens besöks- och affärsliv. Ansökan med cv och presentation skickas till vd Stefan Hallenius, sh@hkm.se.


Linköping, Affärsstaden Media

I Östergötland ger vi ut den Marknad Affärsstaden, den ledande affärstidningen i regionen. Under 2022 ska vi även lansera en lokal edition av Nöjesguiden, och söker därför efter en person som förstår och kan hantera båda varumärkena med bravur. Lokalt nätverk och förståelse för marknaden är två viktiga kvalifikationer för den här tjänsten. Ansökan med cv och presentation skickas till styrelseordförande Jonas Källgren, jk@hkm.se.

Praktik –> jobb:
Sälj- och marknadsassistent
Örebro

HKM Media Group har skapat innehåll sedan 1994. Vår marknad ser så klart väldigt annorlunda ut idag jämfört med för 27 år sedan, men kärnverksamheten är densamma: gratistidningar med lokalt fokus och försäljning. 

Idag har HKM Media Group utvecklats till ett mediehus med kontor i Örebro, Stockholm, Göteborg, Linköping, Malmö och Helsingborg. Där arbetar vi med allt vad tryckt och digital media, upplevelser, uppdragsproduktioner och medierådgivning innebär.

I bolaget ryms starka lokala varumärken som Nöjesnytt Helsingborg, Örebro läns tidning och Marknad (Örebro, Dalarna, Östergötland, Helsingör) såväl som nationellt välkända à la Kingsize och Nöjesguiden. Nu letar vi efter en person som kan börja sin karriär med att stärka oss på sälj- och marknadssidan.

Tjänsten som sälj- och marknadsassistent är helt ny och placerad på Örebrokontoret. Vi har en ganska bra bild av vilka typer av kunskaper som behövs och vilka uppgifter som kommer att ingå, men det ligger i sakens natur att vi kan behöva justera prioriteringarna under resans gång – kanske upptäcker vi till och med viktigare områden för ditt fokus. 

Därför ser vi gärna att du är en student som ska göra din sista praktik och att vi sedan, ifall alla parter tycker att det är en god idé, gör om praktiken till en anställning. Under praktiken betalar vi praktiklön.

Du kommer bland annat att få arbeta med:
– Säljstöd, till exempel automatisering, i vårt CRM (Upsales)
– Produktion av säljmaterial, pdf:er, keynotes etc. (Acrobat, Indesign, Keynote)
– Viss annonshantering i vårt SSP (Adform)
– Analys och relevanta mätningar i Google Analytics
– Nyhetsbrev/prenumerantregister (Apsis, E-Magin)
– Vid behov assistera ledningsgruppen.

Under praktikperioden kommer vi att avsätta tid till fördjupning i våra olika system och teorin bakom. Men det skadar inte ifall du kan en del om ovanstående redan från början.

Vi erbjuder:
– praktiklön
– friskvårdsbidrag
– möjlighet till att jobba delvis hemifrån
– avsatt tid till lärande
– en ny roll i ett växande bolag med snabba beslutsvägar

Låter det intressant – och som någonting för dig?
Hör av dig med cv och presentation till vår COO, Jonas Källgren, via mail: jk@hkm.se.